Thursday, December 10, 2009

Viera'ya Kapılar Kapalı

Arsenal'in ocak ayındaki olası transferinin kim olacağı büyük merak konusu. Hücum hattına takviye yapması şart gibi görünüyor. Wenger dün resmi siteye bu konuyla ilgili çarpıcı açıklamalar yapmış, burdan da paylaşalım istedim. Sırayla gidelim açıklamalarda;

"Sakatlıklar açısından en kötü sezonumuzu geçirdiğimizi söyleyebilirim. Geçen yıldan tek farkımız, defans yerine hücum oyuncularımızın başına kötü sakatlıklar gelmesi." diyor Wenger. Yani şanssızlıklardan yana isyan boyutunda artık, daha kibarca ifade etmiş kendini. Gerçektende son yıllarda en çok kimin başı ağrıdı sakatlıktan yana desek, heralde ilk sıraya onların adını yazmamız gerekir. Wenger belli ki savunmadan daha çok hücum oyuncularının sakatlığını daha çok problem yapmış. Savunabilirsiniz ama atamazsanız, yaptığınız savunmanın karşılığı en fazla 1 puan oluyor.

"Ocak ayında dünya çapında bir yıldız bulacağımız hayaline fazla kapılmamalıyız. Bizim düşündüğümüz oyuncuların çoğu zaten Avrupa kupasında yada serbest oyuncu değil. Böyle bir oyuncu bulmamak için azizlere yalvarmamız gerekebilir. Ama gerçekçi olalım işimiz zor."

Eski takım kaptanlarından Viera ile ilgili bir soruya da şöyle cevap veriyor Wenger;

"Aradığımız tipte bir golcü değil Viera. Orta sahada zayıf değiliz, sorunumuz ileri uçta."

Wenger işin zorluğunun farkında. Gerçekten Arsenal'de oynayabilecek ve takıma katkı verebilecek bir yıldızı bulmak, samanlıkta iğne aramaktan daha zor. Bulunsa bile bunun maliyeti inanılmaz uçuk rakamları bulabilir. Arda örneğinden hatırlarsınız, Galatasaray'ın oyuncusu için 50 milyon euro istediği yazıldı çizildi geçen gün. Ne kadar doğru bilinmez tabi ama Wenger'in vurguladığı duruma güzel bir örnek. Son olarak Viera'yı istemediğini de yine kibar bir dille söylemiş bana kalırsa. Bunun adı ihtiyacımız yok değil, istemiyorum kesinlikle. Viera bugün gelse gözü kapalı oynar o takımda ama bilmediğimiz başka sorunlar da var demek ki.

No comments:

Post a Comment